22.03.2024

RAMAZAN PROGRAMLARI

Ramazan Ayı Vaaz İrşat programları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Zafer Koç Hocalarımız Müftülüğümüze ziyarette bulundular.

Ziyaretleri kapsamında Selami Açan Hocamız Salih Paşa Camiinde Cuma hutbesi irad ederek Cuma Namazını kıldırdılar. Ardından Yusuf Yaman Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileri için tertip edilen iftar yemeğine Zafer Koç Hocamızla birlikte katıldılar. Ayrıca İftar programımıza Yozgat İl Müftülüğü Şube Müdürleri Yusuf Özel, İhsan Atmaca, Yozgat İl Murakıbı Sıddık Köse katıldılar.

İftarda Hafızlığın önemine binaen yapılan konuşmaların ardından camiilerimize geçildi. Salih Paşa Camiinde Selami Açan Hocamız vaaz irşadda bulunurken, Yeni Camiide Zafer Koç Hocamız vaaz ve irşadda bulundular.

Gecenin sonunda Salih Paşa Camimizde Merkez Camii Din Görevlilerimiz ve Müftülük Daire Personelimizin de katılımıyla muhabbet yapıldı. Yapılan muhabbette Selami Açan Hocamız Diyanet Akademisinin önemine, Başkanlığımızın Kurumsal aidiyetinin önemine, Başkanlığımızın ülkemiz için alemi İslam için değerine, ve bu değer içinde de İmamlarımızın Din Görevlileri olarak bizlerin ne kadar önemli olduklarına vurgu yaptılar. Zafer Koç Hocamız ise Din İşleri Yüksek Kurulumuzun faaliyetleri ile ilgili birtakım sorulara ve güncel meselelere dair hoş sohbette bulundular.

Programın ardından programı tertib eden başta Müftümüz İsa Yaykın Hocamız olmak üzere katılım sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerini ilettiler. Sorgun Müftülüğü olarak bizler de ziyaretleri sebebiyle 1. Hukuk Müşavirimize ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Programlarımızın finalinde katılım sağlayan değerli Din Gönüllüsü Hocalarımıza, Müftülük Daire Personellerimize ev sahiplikleri için Salih Paşa Camii görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.