31.01.2024

İsa YAYKIN

Samsun İli Terme ilçesinde 01.01.1981’de doğdu. İlkokulu Terme Fatih İlköğretim okulunda; orta öğrenimini aynı ilçedeki İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. İmam-Hatip Lisesinden 1999-2000 eğitim öğretim döneminde mezun oldu. 2001 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesinde Lisans eğitimine başladı. 2005 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2004 yılında Erzurum İli Karaçoban İlçesine İmam-Hatip olarak tayin oldu. 2007 yılında Samsun İli Terme İlçesi Şeyhli Köyü Merkez Camii’ne naklen tayin oldu. 2011 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas merkezinde Vaizlik-Müftülük kursu aldı. 2014 yılında Erzurum Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Hadis Bilim dalında “Kur’an Ve Sünnete Göre Peygamberlerin Özellikleri” adlı Yüksek Lisans tezini tamamladı. Halen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku alanında “Hanefi Mezhebine Göre Malın Teslim Edilebilirliği” adlı doktora tezi tamamlama aşamasında olup çalışmalar devam etmektedir. İhtisasını başarıyla tamamladıktan sonra 2014 yılında Ordu İl Müftülüğüne İl Vaizi olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Müftülük imtihanının ardından 2015 yılında Giresun İli Şebinkarahisar İlçe Müftüsü olarak atandı, 07.01.2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle T.C. Ukrayna Odesa Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Koordinatörlüğüne atandı, 07.03.2022 tarihinde  Odesa Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Koordinatörlüğü görevini tamamlayan İlçe Müftümüz 23.03.2022 tarihinde Ordu ili Korgan İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra Sorgun İlçemize Müftü olarak 24.01.2024 tarihinde görevine başlamıştır .İlçe Müftümüz İsa YAYKIN evli ve ikisi kız olmak üzere dört çocuk babasıdır. Arapça, İngilizce ve Almanca bilmektedir.