10.03.2020

Sorgun İlçe Müftülüğünde İlk Resmi Nikah Kıyıldı

İl ve İlçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisi verilmesinin ardından, Sorgun İlçe Müftüsü; Mustafa KAYIŞ Sorgun İlçe Müftülüğüne resmi nikah için müracaatta bulunan Hasan KOÇAK ve Sema ÖZTÜRK çiftinin nikahlarını, müftülük nikah salonunda, şahitler huzurunda kıydı.

Evlenen çifte ve ailelerine nasihatlerde bulunan Müftü KAYIŞ; yüce dinimizce evlilik kurumunun öneminden, kadının kocası üzerindeki, kocanın da karısı üzerindeki haklarından, eşler ve aileleri arasındaki sevginin, saygının, hoşgörünün ve muhabbettin öneminden bahsetti.

Evlilik cüzdanını gelin hanıma teslim eden KAYIŞ; gelin ve damada ''Kur'an-ı Kerim, Evliliğe İlk Adım, Peygamberimiz ve Aile, Çocuğumu Yetiştirirken'' kitaplarını hediye ederken, Cumhurbaşkanımızın da tavsiyesi olan ''en az üç çocuk'' tavsiyesinde bulundu.

Yapılan duanın ardından nikah merasimi sona erdi.