28.04.2024

RAHMANIN MİSAFİRLERİNE HAC SEMİNERİ

RAHMANIN MİSAFİRLERİNE HAC SEMINERİ

2024 yılında hac vazifelerini ifa etmek üzere kutsal topraklara gidecek olan yaklaşık 100 hacımızın hac eğitim seminerinin 2. günü tamamlandı. Merkez Garajlar Caminde Müftümüz İsa Yaykın Hocamız tarafından verilen eğitim seminerine, hHaccın menasikleri,ibadetlerin ruhu, hac yolculuğunun kazanımları, haccı bitirip ülkelerine döndüklerinde yapılması gerekenler, nail olunacak güzellikler örnekleriyle anlatıldı. Büyük bir Kabe maketi etradında haccın ihramı, tavafı ve diğer ritüeller uygulamalı olarak anlatıldı.

Saraykent İlçe Müftümüz Yasin Baykal Hocamız da Medineyi Münevvereyi ve ziyaret yerlerini paylaltı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Remzi Bircan Hocamızın imzaladığı katılım belgeleri Hacı Adayımıza tevdi edildi. Tüm Hacılarımızın aşıları yapıldı. Cenabı Hak tüm adaylarımızın haccı kabul eylesin. Salimen Ğanimen Memleketlerine dönmelerini nasip ve müyesser eylesin.