28.04.2024

HAC YOLCUĞU SEMINERİNIN İLKİ SORGUNDA GERÇEKLEŞTİ

2024 yılında Kutsal beldelere Hac vazifesini ifa etmek üzere gidecek olan Hacı adaylarımıza hac hazırlık seminerlerinin ilki İlçemizde gerçekleştirildi. 27-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan hac seminerinde hacı adaylarımıza Hac ibadetiyle ilgili merak ettikleri ve bilmeleri gereken önemli konular anlatıldı. Aynı zamanda Aşıları da Sağlık grup Başkanlığımızca iki gün içerisinde gerçekleştirilecektir.

İlçe Müftümüz İsa Yaykın Hocamız, selamlama konuşması gerçekleştirerek İlçemiz teşrif eden Başta Birinci Hukuk Müşaviri Sayın Selami Açan Hocamıza, İl Müftümüz Sayın Ali Gülden Hocamıza, Müftü Yardımıza ve Hac Şube müdürümüze teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan Hocamız, Hac kuraları çıkmaları sebebiyle hacı adaylarını tebrik etti. Hac vazifesinin öneminden, gerekli hassasiyetleri göstermenin nedenli önemli olduğundan bahsetti. Ardından ilçemize teşrif ederek hacılarımızla buluşan İl Müftümüz Sayın Ali Gülden Hocamız da hacda yapılması gereken ibadetler, hac yolculuğu yapmadan önceki hazırlıklar konularında hacılarımıza bilgiler aktardı ayrıca kendilerini tebrik etti. Başkanlığımızca Hacı adaylarımıza gönderilen çantaları ve valizleri verildi. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz Sayın Remzi Bircan Hocamızın imzasıyla hac seminerine katılım belgesi hacı adaylarımıza takdim edildi.

Sorgun Müftülüğü olarak Hacılarımızı tebrik ediyor. Kutsal yolculuklarının hayırlı olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.