03.09.2019

İlçe Müftümüz

Yasin Baykal

Saraykent ilçe Müftüsü

1977 yılında Çorum’da doğdu. İlk Orta ve Lise öğrenimini Merzifon İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında başladığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. İstanbul'da bulunduğu süre zarfında değişik hocalardan Arapça ve İslami İlimler dalında dersler aldı. 2003 yılında Sivas ili Gürün ilçesi Hüyüklüyurt Köyü’ne İmam Hatip olarak atanarak Diyanet işleri Başkanlığı’ndaki görevine başladı.

2004 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne kaydoldu.2007 Yılında  Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi İhtisas kursunu dereceyle tamamladı.

Bitlis İli Hizan İlçesi ve Yozgat İi Sorgun İlçelerinde 8 yıl süreyle İlçe Vaizliği yaptı.  29.01.2015 tarihinde Erzurum İli Tekman İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.2018 yılına kadar bu göreve devam etti.
01.08.2018 tarihinde Yozgat Saraykent İlçe Müftüsü olarak naklen atandı. Halen bu görevine devam etmektedir. Arapça bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.