01.11.2021

Cahid ERDOĞAN

İlçe Müftüsü

1991 yılında Trabzon’un Araklı İlçesinde dünyaya geldi. 2004-2006 yıllarında İstanbul/ Bağcılar Kirazlı Fetih Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamladı. Aynı Kursta klasik usul de Arapça İslami ilimler okudu. Bu süreçte Gazi Osman Paşa İmam-hatip lisesini bitirdi. 2016 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Recep Tayyib Erdoğan Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belağati Ana bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

2010-2011 yılları arasında fahri müezzin kayyımlık ve hafızlık hocalığı yaptı. 2012 yılında İstanbul/ Gazi Osman Paşa Avrupa Konutları Süleyman Çetinsaya Caminde müezzin kayyım olarak Diyanet İşleri Başkanlığında göreve başladı. 2016 yılında kurum içi Kur’an Kurs Öğreticiliği sınavında başarı göstererek İstanbul/ Maltepe Emek Kur’an Kursunda, Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yaptı. 2017-2020 yılları arasında Trabzon Dini Yüksek İthisas Merkezinde 16. dönem kursiyeri olarak bulundu. İhtisas merkezinden mezun olduktan sonra İstanbul/ Silivri Cezaevi Vaizliğine atandı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu sınavda başarı göstererek 23.08.2021 tarihinde Yozgat’ın Çandır İlçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. İyi derecede Arapça bilen ERDOĞAN evli ve üç çocuk babasıdır.