02.09.2019

ATIF AKŞİT - ÖZGEÇMİŞ

ATIF AKŞİT

1965 Akmescit Mahallesi (Bünyan / Kayseri ) doğumlu. İlkokulu Akmescit’te okudu.1984 yılında Kayseri İmam Hatip Lisesi’nden, 1990 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Yüksek İhtisas Merkezini 1997 yılında 5.dönemi derece ile bitirdi.1985 yılında Kayseri Yeşilhisar Başköy köyünde başladığı imam- hatiplik görevine, Talas Akçakaya köyü ve merkez Altıntepe Camii’nde devam etti.1994 yılında vatani görevini tamamladı. İhtisas Eğitimi sonrası Kayseri Bünyan ilçesinde vaizlik, sırasıyla Mardin-Derik, Şanlıurfa - Ceylanpınar ve Niğde-Altunhisar ilçelerinde müftülük yaptı.2005–2009 yılları arasında Almanya –Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği görevinde bulundu. Yurtdışı dönüşü Kayseri il vaizliği, Kayseri İl müftü Yardımcılığı Yozgat-Kadışehri İlçe müftülüğü görevlerinde bulundu. Halen Boğazlıyan İlçe Müftüsü olarak çalışmaktadır.     5 çocuk babası olup orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.