12.05.2017

2017 YILI AİLE HAFTASI MÜNASEBETİYLE KONFERANS

2017 yılı Aile Haftası münasebetiyle İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen konferansa; Din İşleri Yüksek kurulu uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ konuşmacı olarak katıldı.

10/05/2017 tarihinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Bayanlara yönelik "Sadakat ve Güven bağlamanda Aile" konulu  konferansta; Görgülü Rum suresinin 21. ayetinin mealini okuyarak konferansa başladı. Ailenin önemi üzerine duran,Görgülü nikahın maksadını eşlerin huzur bulması ve aralarında merhemet, meveddetin var olması şeklinde açıkladı.

Merhamet ve Meveddet  (Allah'ın İçimize koydugu gittikçe artıp güçlenen muhabbet, sevgi) olmayan evliliklerde şiddete başvurulduğu ve evliligin yıkımla sonuçlandığını dile getirdi.

Eşler arasındaki anlayışa da değinen görgülü "Hüner sevdiğini almak değil, aldığını sevmektir." diyerek konuşmalarını tamalayan Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ'nün konferansına bayanlar tarafından yoğun ilgi gösterildi ve sonuna kadar ilgi ile takip edildi.

Konferanstan sonra İl Müftülüğümüzü ziyaret eden GÖRGÜLÜ'ye İl Müftümüz Salih SEZİK tarafından teşekkür edilerek kendisine buket takdim edildi.