07.06.2024

Son Hacı Adayı Kafilesi de Uğurlandı

İl Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Yozgat'tan kutsal topraklara gidecek son hacı adayları kafilesi için tören düzenlendi.

Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek kafile, yakınlarıyla birlikte İl Müftülüğü Bilal Şahin Külliyesi'ne geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua eden İl Müftümüz Sayın Ali Gülden; "Ya Rab! Hac yolculuğuna çıkacak olan kardeşlerimize mebrur bir hac yapabilmeyi ve sağlık sıhhat içerisinde evlerine dönebilmeyi, Kabe'ye ve Ravza'ya yüz sürmeyi, orada secde etmeyi, tavaf yapmayı, Safa ile Merve arasında say etmeyi, Arafat'ta vakfeye durmayı nasip eyle. Kardeşlerimizden hacca gitmek arzusunda olup yıllardır bekleyenlere de en kısa zamanda bu kutsal yolculuğu nasip eyle Yarabbi!" İfadeleriyle duada bulundu. Uğurlama programına din görevlileri ve hacı adaylarının yakınları katılırken, İl Müftülüğü önünde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

Hacı adayları yapılan duanın ardından tekbir ve telbiyelerle kutsal topraklara uğurlandı.