04.11.2022

Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile ülke genelinde "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Yozgat İl ve İlçe Müftülükleri’ne bağlı tüm birimlerin ve Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi personeli ile kursiyerlerinin katıldığı tatbikata il geneli 5719 kişi katıldı.

İl Müftülüğü Bilal Şahin Külliyesi’nde gerçekleştirilen ve İl geneli eş zamanlı olarak saat 10.00’ da başlayan tatbikata; Vali sayın Ziya Polat, Vali yardımcısı Sayın Halil Dalak, İl Jandarma Komutanı Jandarma ِAlbay Sayın Halil Başer, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Zafer Kişi, Afad İl Müdürü Sayın Halil İbrahim İbiş, basın mensupları, Kur'an Kursu öğrencileri ve müftülük personeli katıldı.

Tatbikat sonrası Vali Sayın Ziya Polat yaptığı açıklamada, " İnşallah rabbim başımıza vermez. Deprem anının tatbikatını yaptık. Ülkemiz deprem bölgesi, eninde sonunda bu topraklarda deprem olacağını biliyoruz. Geçtiğimiz yıl afet eğitim yılı ilan edilmişti. İlimiz genelinde eğitimler verilmişti. Bu yıl da İçişleri Bakanlığı tarafından afet tatbikat yılı ilan edildi. Şu an da 81 ildeki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kuruluşlarda deprem tatbikatı yapıldı, yapılmaya devam edecek. Habersiz tatbikat yapılacak, eğitimler verilecek. Biz afetlere hazır olmak zorundayız. İçişleri bakanlığımız tarafından haftaya ülke genelinde büyük bir tatbikat yapılacak. Bugün de çocuklarımızla tatbikata katıldı. Çocuklarımız bilinçli, bilinçleniyor, bilinçlenmeye de devam edecek. Çök, kapan, tutunu çocuklarımız öğrenmiş” diye konuştu.

Tatbikat sonrasında Müftülük makamında İl Müftümüz Sayın Ali Gülden'i ziyaret eden Vali Sayın Ziya Polat ve beraberindeki heyet tatbikatın yapılmasındaki katkıları sebebiyle İl Müftümüz Sayın Ali Gülden ve müftülük personeline teşekkür etti.