24.10.2022

18 Hafız İçin İcazet Programı

Yozgat İl Müftülüğü Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu’ndan 2022 yılında hafızlık icazet belgesi almaya hak kazanan 18 öğrencimiz için icazet programı düzenlendi. Bilal Şahin Camii’nde yapılan Hafızlık İcazet törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Sayın Fatih Okumuş, Bozok Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  Ak Parti İl Başkanı Sayın Yusuf Başer, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Abdulkadir Dündar, Ziraat Fskültesi Dekanı Sayın Yavuz Gürbüz, Hayırsever İş İnsanı Sayın Bilal Şahin, daire ve kurum amirleri, stk,sendika ve oda başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
    Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İl Müftümüz sayın Ali Gülden, “Peygamberimiz (sav) Kur’an-ı öğrenen ve öğreten kişileri en hayırlı insanlar olarak tanımlar. Bu yavrularımız öğrendikleri Kur’an’ı kalplerine nakş ettiler. Bundan sonraki hayatlarında yavrularımızdan beklentimiz şudur, öğrendikleri Kur’an-ı Kerim-i önce anlama gayreti içerisine girmeleri akabinde de anladıklarını davranışlarına, ahlaklarına yansıtmak suretiyle gerçek manada yürüyen birer Kur’an, tebliğ eden bir kitap haline dönüşmüş olmalarıdır. Önümüzde ki süreçte bunu da  inşallah en güzel şekilde başarırlar” dedi.

Rabbimiz okunmak üzere 3  kitap gönderdi.

Rabbimiz   3 tane kitabı iyi okumamızı istedi diyen Gülden, “Bu kitaplardan birisi Kuran’ı Kerim, ikincisi  kainat kitabı, üçüncüsü ise insan kitabıdır. İnzal olan Kuranı iyi anlayanlar diğer kitapları daha iyi okuyacaktır. Yavrularımız bir anlamda diğer iki kitabı okumak için iyi bir fırsat yakaladılar. Bu sebeple yavrularımızı kurslarımıza göndermek suretiyle emek veren tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Yavrularımızın yetişmesinde hafız olmasında emeği geçen bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Bilal Şahin Hafızlık Kuran Kursumuz'da sınava giren öğrencilerimiz hiç fire vermiyor. Bu başarının en büyük mimarları kurs hocalarımızdır. Geçen yıl ilimiz genelinde 58 öğrencimize taç giydirmiştik. Bu yıl 64 öğrencimiz icazet aldı. Yozgat’ımız hafızlıkta  önemli mesafe kat etti. Bu başarının meydana gelmesinde önemli maddi ve manevi desteği  olan  hayırsever iş insanı Bilal Şahin Beyefendiye  teşekkür ediyorum” dedi.

Programda söz alan Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin ise;  “ Programı düzenleyen başta İl Müftülüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cenabı Allah’a şükürler olsun ki bana da böyle bir görevi verdiği için. Bu görevde bulunduğum için çok mutluyum. Bu yavrularımızın yetişmesinde en çok emeği olan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden yetiştirip Hafızlık Kuran Kurslarına gönderen Ramazan hocama teşekkür ediyorum. İlahiyat fakültemiz dekanımıza teşekkür ediyorum. Yavrularımıza da bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum ” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme kurulu üyesi Sayın Fatih Okumuş ise,

“Rabbim bu günümüzü hayırlı törenle taçlandırmayı nasip etsin. Hafızlık icazet töreni dolayısıyla Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geliyorum. Diyanet İşleri başkanımızın ve Kurullar  Kurulu Başkanımızın selamlarını getirdim. Bu güzel hafızların tilavetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bunları yetiştiren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bugün hafızlarımızın icazet töreninde anne ve babaları var. Onlara ne mutlu. Onların hocaları var. Maddi ve manevi destek olan büyüklerimiz var. Rabbim amellerinizi zayi etmesin inşallah. Bu Kur’an sofrasında bir araya geldik. Bu hayırlı Cuma gününde ve mecliste meleklerin huzur indirdiği bir mecliste bir araya geldik. Rabbim inşallah bu meclisimizi bereketli eylesin” diye konuştu.

Programda hafızlığını tamamlayan öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunup ilahiler söyledi.Yozgat halkının yoğun katılım gösterdiği programda duygusal anlar yaşandı. İcazet programı sonunda  genç hafızlarımıza protokol üyeleri tarafından hafızlık icazet belgeleri verilirken, Hayır Sever İş İnsanı Sayın  Bilal Şahin Beyefendi tarafından hazırlatılan hediyeler de takdim edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme Kurulu üyesi Sayın Fatih okumuş tarafından kıldırılan Cuma Namazı sonrasında  Bilal Şahin Beyefendi tarafından genç Hafızlarımıza ve ailelerine öğle yemeği ikram edilerek program sonlandı.