30.09.2022

İl Müftümüz sayın Ali Gülden Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Yerel Basınla Toplantı Yaptı

2022 yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, kamuoyunu bilgilendirmek üzere İl Müftümüz Sayın Ali Gülden il müftülüğünde basın toplantısı düzenledi.

Bu yıl “Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin tanıtıldığı toplantıda sayın Gülden; Bu sene Camiler Haftası bitiminin Mevlid-i Nebi haftası başlangıcına denk geldiğini belirterek, “Hem Camiler Haftası hem de Mevlid-i Nebi haftasını beraberce idrak edecek şekilde bir program planlaması yaptık" dedi.

Bu çerçevede bugün bu toplantı ile sizlerle, Cuma sohbeti akabinde yapacağımız davetle halkımızı bilgilendirip halkımızı programlarımıza davet etmiş olacağız. Bu hafta ve öncesi daha ziyade camilerimizin temizlik, bakım ve onarımı, camilerimizi dolduracak cemaatemizlede imarını tesis yönelik faaliyetleri içermektedir. Camilerimizi imar çağrısı kitabımızda asırlar öncesinde yapıldı. Biz yine Hz. Peygamber’in cami davetini bir araya gelip her türlü derdimizi, problemimizi birlik ve beraberlik içinde çözdüğümüz bu mekanlarımızı hafta dolayısıyla yeniden hatırlayıp, bir müslüman olarak namazlarımızın mümkünse beş vaktini değilse en az bir vaktini camilerimizde cemaatle kılmanın önemine vurgu yapacağız.

Diyanet Yayınlarında İndirim

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığının diyanet yayınlarında yüzde 45 oranında indirim kampanyası başlattığını ifade eden Gülden, “Son yıllarda başkanlığımızın, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yayınları alabildiğince çeşitlendi. Her alanda insanımızın ihtiyaçları giderilebilecek şekilde eserler, yayınlar, özellikle dini, sosyal, felsefe, bilim içerikli yayın çeşitliliği de yayınlarımız arasına girdi. Bu hafta dolayısıyla Yozgatlı kardeşlerimizin istifade etmesini tavsiye ediyorum”

Gülden; Tüm Din Görevlilerinin haftasını kutlayarak, Mevlidi Nebî haftasının, ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam alemi ve Yozgatımıza hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.