18.08.2022

Şehit Sözleşmeli Topçu Er Enes Gazi Özdemir Ebediyete Uğurlandı

Şanlıurfa Birecik ilçesi Çiçekalan Hudut Karakolu’na yapılan saldırı sonucunda yaralanan Sözleşmeli Topçu Er Enes Gazi Özdemir (22), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehidimizin Türk bayrağına sarılı naaşı memleketi Sorgun’a getirildi ve yapılan cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Cenaze namazı öncesinde Şehidimizin naaşı Sorgun İlçesi Yenidoğan mahallesindeki baba evine getirilip helallik alındı.

Şehidimiz için düzenlenen cenaze törenine; Şehidimizin yakınları, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Osman Sezgin, Vali Sayın Ziya Polat, Yozgat Milletvekilleri Sayın Yusuf Başer ve Sayın Ethem Sadef, Belediye Başkanı Sayın Celal Köse, Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Sayın Tuğgeneral Abdulkadir Fehmi Bilgin,belediye başkanları, askeri personel, il ve ilçe ve protokol üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazının Sorgun Yeni Camii'nde kılınmasının ardından Belediye Meydanında İl Müftümüz Ali Gülden tarafından şehidimiz için helallik alınıp cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazı öncesinde cemaate hitap eden Gülden, 'Şehitliğin önemine' vurgu yaptı.

Şehit Sözleşmeli Topçu Er Enes Gazi Özdemir ‘in naaşı gözyaşları ve dualar eşliğinde Sorgun Karşıyaka mezarlığına defnedildi. Cenaze namazı sonrasında şehidimizin Sorgun İlçesi Yenidoğan mahallesindeki baba evine gidilerek ailesine taziyede bulunuldu. Şehidimiz için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İl Müftümüz Ali Gülden, şehidimiz ve tüm şehitlerimiz için dua etti.