16.08.2022

Kur’an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması

Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerim-i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen ’Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim-i Yüzünden Güzel Okuma’ il birinciliği yarışması düzenlendi. Yozgat İl Müftülüğü tarafından Bilal Şahin Camii'nde yapılan il birinciliği yarışmasının komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcımız Mustafa Balcıoğlu, komisyon üyeliğini ise İl Müftülüğü Şube Müdürleri Murat Koca ve İbrahim Kelli yaptı.

Yapılan yarışma sonrasında bayan öğrenci kategorisinde Yozgat Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Havin Hülya Kavak, erkekl öğrenci kategorisinde ise Bilal Şahin Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Mohammad Hanzala Subhani, 25-26 Ağustos tarihleri arasında Yozgat’ta yapılacak bölge Finalinde Yozgat’ı temsil etmeye hak kazandı.

Yarışma sonrasında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Mustafa Balcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının ülke genelindeki Kuran’ı Kerim okuma yarışma programları çerçevesinde il ve ilçelerde Kur'an Kurslarında öğrenim gören öğrenciler arasında yüzüne Kuran’ı Kerim Güzel Okuma yarışması düzenlendiğini söyledi. Balcıoğlu, “Bu sene de öğrencilerimiz arasında yapılan yarışma çerçevesinde il finali seçmelerini yapıyoruz. Kur'an kursunda öğrenim gören öğrencilerimizi davet ettik ve seçme yaptık. Kızlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Burada seçilen öğrencilerimiz bölgede ilimizi temsilen yarışacaklardır” dedi.

Bölge Seçmeleri Yozgat’ta Yapılacak;

Bölge seçmelerinin 25-26 Ağustos tarihlerinde Yozgat’ta yapılacağını belirten Balcıoğlu, “Kur’an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma bölge yarışması ilimizde icra edilecek olup bugün seçtiğimiz öğrencilerimiz bu yarışmada ilimizi temsil edeceklerdir” diye konuştu.