28.04.2022

Yozgat’ta Bütün Camilerde Kadir Gecesi İdrak Edildi

Kadir Gecesinde başta Çapanoğlu Büyük Camii ve Bilal Şahin camilerimiz olmak üzere ilimizdeki tüm camilerde Kadir Gecesi namaz, tekbir, selat-ü selam ve dualarla idrak edildi.

Başkanlık Müftüsü Galip Akın Çapanoğlu Büyük Caminde, İl Müftümüz Ali Gülden Bilal Şahin caminde Teravih namazından önce cemaate yönelik Y“Kadir Gecesi” hakkında vaaz-u nasihat’te bulundular.

Çapanoğlu Büyük camindeki vaazın da Başkanlık Müftüsü Galip Akın, ‘’Ne büyük bir nimet, bir kadir gecesine daha kavuştuk. Ne büyük bir lütuf, Yaratanımız bize bir fırsat daha verdi. Ne büyük bir rahmet, Rahmetin tecellisi olan Cebrail (a.s.)'ın Rabbimizin inayetiyle dünya semasına indiği bir geceyle buluştuk. Ne büyük bir mağfiret, Affa uğrayabileceğimiz bir gece daha bizlere nasip oldu. Bizlere nimetlerini bahşeden, sayısız lütuflarla bize rahmet eden, bağışlanmamız için bizlere fırsatlar yaratan ve bizleri mübarek bir güne kavuşturan Allah-u Teala (c.c.)'ya sonsuz kez şükrediyoruz.’’ Bu gece, ihya edildiği zaman bin aydan, bir ömürden daha hayırlı bir gece. Bu gece, Yüce Rabbimizin inayetiyle meleklerin, Cebrail (a.s.)’ın yeryüzüne indiği bir gece. Bu gece, Kur’an-ı Kerim’in gönlümüze, dünyamıza, âleme doğduğu bir gece. Bu gece, Rahmet-i İlahiye tecelli etti. Bu geceye, Hak (c.c.), Kadir Gecesi dedi. Bu gece, Kur’an gecesi. Bu gece, bağışlanma gecesi. Bu gece, bir ömre bedel ibadetlerle Rabbimize yönelme gecesi ’’ dedi.

İl Müftümüz Ali Gülden’nin Bilal Şahin Caminde Kadir Gecesinin anlam ve önemini belirtiği vaazında Hazreti Peygamberin Kadir gecesi ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” müjdesini verdiğine dikkat çeken Gülden, Bu gece hakkında Hz. Aişe validemizden rivayetle kendisi Efendimize şöyle bir soru yöneltmiştir: Ey Allah'ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece de ne yapayım onu nasıl değerlendireyim diye sordum. Cevaben bana "Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de bağışla! diye dua et" buyurduğunu ifade etti.

Bu gecenin duayla, tövbeyle, ibadetle, namazla ihya edilerek değerlendirilmesi gerektiğini belirten Gülden, Kadir Gecesinin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması temennisinin ardından yapılan Hatm-i Şeriflerin duasıyla sohbetini tamamladı.

Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahilerin de okunduğu gecede Yozgat geneli bütün camilerde kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda vatandaşımız saf tutup namaz kıldı, dualar etti.