19.01.2022

OCAK AYI İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI SORGUN’DA YAPILDI

İl Müftülüğü ile ilçe Müftülükleri arasındaki koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek maksadıyla; Yozgat İl Müftüsü Ali GÜLDEN başkanlığında Sorgun İlçemizde İlçe Müftüleri toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıya; İl Müftü Yardımcıları Süleyman EROĞLU, Aybala Tuğba YURTLU, ilçe müftüleri ile şube müdürleri katıldı.

Yozgat İl Müftüsü Ali GÜLDEN’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, il ve ilçelerde yürütülen din hizmetleri kapsamında; Manevi Danışmanlık Başvuru İşlemleri, Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı, Seçmeli Dini Dersler, İhtida Hizmetleri, Dini Soruları Cevaplandırma Hattı (IP Entegre Çağrı Merkezi sistemi), Gençlik Bilgi Yarışması, Sabah Namazı Buluşmaları, Müftülüklerde resmi nikah kıyılması hususunun duyurulması, Hafızlık Kurslarında Görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Tashih-i Huruf Kursu, 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet içi Eğitim Semineri, Birifinglerde istenilen verilerin DİBBYS üzerinden alınarak hazırlanması. AFAD Gönüllülük Sistemi, Merkez-Taşra Buluşması projesi ile Başkanlığımızdan gelen diğer talimatlar hakkında değerlendirilmeler yapılmıştır.

Sorgun İlçesinde gerçekleştirilen 2022 yılı Ocak ayı mutat ilçe müftüleri toplantısı, dilek ve temennilerle sona erdi.