01.12.2021

SORGUN'DA HAFIZLIK İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ

2021 yılı içerisinde Yozgatta düzenlenen üçüncü icazet töreni Sorgunda gerçekleşti. Sorgun İlçesinde, 20 kız ve 12 erkek olmak üzere toplam 32 hafız için icazet töreni düzenlendi.

İlçede düzenlenen İcazet töreni iki gün sürdü. Törenlerin ilki 26 Kasım Cuma günü bayan hafızlar için Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda, ikincisi ise 27 Kasım Cumartesi günü Sorgun Salih Paşa Camii’nde erkek hafızlar için icazet töreni düzenlendi. Ev sahipliğini Yozgat İl Müftülüğü ve Sorgun İlçe Müftülüğü’nün yaptığı törenlere konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Selami AÇAN, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Medet COŞKUN, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğr. Görevlisi Hamdi ARSLAN, Yozgat İl Müftüsü Ali GÜLDEN ve İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba YURTLU’nun yanı sıra AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf BAŞER, Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut EKİNCİ, AK Parti Sorgun İlçe Başkanı Mesut KILIÇ, Doğankent Belediye Başkanı Doğan SUNGUR, yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Sorgun İlçe Müftüsü Mustafa KAYIŞ, 20 kız, 12 erkek hafız olmak üzere 2 gün içerisinde 32 hafızımıza icazet töreni düzenlediklerini belirterek “Evlatlarımızın Kur'an hıfzını tamamlamasının merasimini yapmak üzere toplandık. Allah bu vesileyle gençlerimizin hafızasından ve yüreğinden Kuran'ın rahmetini eksik etmesin” dedi.

Ardından programa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı 1.Hukuk Müşaviri Selami AÇAN, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Medet COŞKUN, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğr. Görevlisi Hamdi ARSLAN, Yozgat İl Müftüsü Ali GÜLDEN birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından hafızlara belgelerin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Öğle namazının ardından ise törene katılan misafirlere yemek ikram edildi.