21.10.2021

YOZGAT’TA HZ. PEYGAMBER VE VEFA TOPLUMU KONFERANSI DÜZENLENDİ

İl Müftülüğümüzce 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ konulu etkinlikler kapsamında Yozgat Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT’un katılımıyla konferans gerçekleştirildi. Konferansa personelimiz ve halkımız büyük ilgi gösterdi.

Konferans, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan UÇAK, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ, Belediye Başkan Vekili Murat TANIŞMAN, İl Emniyet Müdürü Murat ESERTÜRK, Yozgat İdare Mahkeme Başkanı Murat AYRANCI, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir DÜNDAR, Yozgat POMEM Müdürü Zafer KİŞİ ile siyasi parti yetkilileri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla 20 Ekim Çarşamba günü gerçekleşti.

Program Çapanoğlu Büyük Camii İmam Hatibi Cemal ŞAHİNER’in  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftümüz Ali GÜLDEN açılış konuşmasında iki noktaya temas ederek öncelikle pandemi sürecinde müftülük personelimizin de gönüllü olarak görev aldığı vefa ekiplerine değindi. Bu vesileyle vefaya ne kadar ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Diğer bir husus olarak vefa denilince, Rabbimize, Peygamber Efendimize ve diğer değerlerimize atıfta bulunarak, toplum olarak vefa kaybı yaşadığımıza değindi. ''Davetimize icabet ettiği için Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT’a teşekkür ediyor, programımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih KURT hocamız konuşmasında her sene Peygamberimizin hayatına farklı bir açıdan, farklı bir başlıkla, farklı bir gözle bakmaya çalışıyoruz. Bu sene Peygamberimiz ve Vefa Toplumu başlığını serlevha yaparak bunun altında yolculuklar yapmaya çalışıyoruz dedi. Vefayı sevgi, saygı, sadakat, bağlılık gibi farklı anlamları barındırır şeklinde tanımladı. Fatih KURT hocamız konuşmasında Ahde Vefayı Rabbimize, Peygamberimize, Aileye, İnsana, Çevreye ve Ümmete olmak üzere altı başlıkta ele aldı. Peygamber Efendimizin çocukluğundan itibaren ömrü boyunca göstermiş olduğu vefa örnekleriyle konuşmasına devam etti. Peygamber Efendimizin hayatı boyunca yaşadığı zorluklara, acılara, sıkıntılara rağmen herkese ve her şeye gösterdiği vefasından örnekler verdi.

Sayın Genel Müdürümüz, Peygamber Efendimizin hayatındaki güzellikleri ve vefa örneklerini kendi hayatımıza taşımamız gerektiğine vurgu yaptı. Konferansa katılan her unvandaki meslektaşlarına ve kıymetli haziruna katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Konferans bitiminde İl Müftümüz Ali GÜLDEN, Fatih KURT hocamıza hediye takdiminde bulundu.