15.10.2021

İL MÜFTÜSÜ ALİ GÜLDEN MEVLİDİ NEBİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

2021 yılı “Peygamberimiz ve Vefa ” temalı “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında,  kamuoyunu bilgilendirmek üzere İl Müftüsü Ali GÜLDEN başkanlığında İl Müftülüğün de basın toplantısı düzenlendi.

İl Müftümüz Ali GÜLDEN ‘’17 Ekim Pazar günü akşamı hep beraber idrak edeceğimiz Mevlid Kandili gecesiyle birlikte Mevlid-i Nebi haftasını başlatacağız’’ dedi.

Basın mensuplarına "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri ile ilgili bilgi veren İl Müftüsü GÜLDEN şunları kaydetti. ‘’Din görevlilerimizin Mevlid Kandili akşamında okuyacakları Kur’anı Kerimler, Mevlid Şerifler, Selatu Selamlar getirerek ve Hafta öncesi hocalarımızın ve cemaatimizin okumuş oldukları Hatm-i Şeriflerin duasında başta Peygamber efendimiz, bütün peygamberler, şehrimizin toprağı altında bulunan bütün geçmişlerimiz, bir vesile hayatta olan olmayan herkesi içine katarak bir dua ile haftamızı başlatacağız’’ dedi.

20 Ekim Çarşamba günü Başkanlığımız Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KURT’un Büyük Sinema ve Kültür Salonunda personellerimize ve vatandaşlarımıza yönelik pandemi kurallarına uyularak gerçekleşecek konferansıyla, 21 Ekim Perşembe günü ise Hüseyin GONCAGÜL ve ekibinin haftanın içeriğiyle alakalı çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyeceğini, bunun dışında ise İlçe Müftülüklerimizin belirtilen tema çerçevesinde yapacağı çeşitli etkinliklerin olacağını belirtti.

Basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür eden Gülden, “Haftamızın hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum” diyerek toplantıyı sonlandırdı.