01.01.2019

Nuh KORKMAZ

Nuh Korkmaz Özgeçmişi1952 yılında Kırıkkale ilinin Keskin ilçesi Hacı Ömer Solaklısı köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu aynı köyde okudu. 1965-1966 yıllarında İstanbul Edirne Kapı Kuran Kursunda okudu. 1968-1969 öğretim yılında Düzce İmam Hatip okuluna başladı.

Okurken lise1. sınıfta İmam Hatiplik görevini alarak hem okuyup hem görev yaptı. 1977 yılında Medine-i Münevvere’de bir yıl Arapça ve kraat dersleri aldı.

1978 yılında Mekke Ümmü’l Kur’a Üniversitesi lisans bölümüne kayıt yaptırdı. Aynı Üniversitede bir yıl lisans eğitimi yaptıktan sonra Usul-i Eddin Fakültesine kayıt yaptırdı. Bu fakültenin son sınıfında okurken İstanbul Marmara İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptırdı.

Burada pedegoji derslerini vererek mezun oldu. Daha sonra askerlik görevini tamamladı. 1988 yılında Hatay ili Reyhanlı ilçesine müftü olarak atandı ve burada 4 yıl görev yaptıktan sonra Çankırı ili Şabanözü ilçesine atandı.

Bu ilçede de 4 yıl görev yaptıktan sonra 1996 yılında Yozgat ili Akdağmadeni ilçesine atandı. Burada 9 yıl görev yaptıktan sonra 2005 yılında Gaziantep il müftü yardımcısı olarak atandı. 2007 yılında aynı ilin Şehit kamil ilçe müftülüğü görevine atandı.

2009 yılında Yozgat il müftülüğü görevine atandı.05.11.

2012 tarihinde Zonguldak İl Müftüsü olarak göreve başlayan Nuh Korkmaz, 22.08.2014 Tarihli resmi gazetede yayınlanan kararla Merkeze alınmıştır.

.. Arapça bilmekte olup yayınlanmış ‘’Geçmişten günümüze Mekke tarihi’’ kitabı ve yayına hazırlanmış ‘’Geçmişten Günümüze Tebliğ Usulümüz’’ kitabı ile ‘’Efendim’’ isimli şiir kitabı bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır..