02.02.2019

AHMET POÇANOĞLU

1956 Konya İli Altınekin İlçesi Sarnıç köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra 1974-1975 eğitim ve öğretim döneminde Konya İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.

Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi mezuniyeti sonrasında Maçka İmam- Hatip Lisesi ve Kulu İmam-Hatip Lisesinde Meslek dersleri öğretmenliği görevinde bulundu.

1989 yılında Müftülük-Vaizlik sınavını katıldı. Sınavı kazandıktan sonra Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde Hizmet İçi Eğitim Kursu’nda eğitimini tamamlayarak Yozgat İli Akdağmadeni İlçe Müftülüğü vaizliğine tayin edildi.

Askerliğini Erzurum’da yedek subay olarak tamamladıktan sonra Yalıhüyük İlçe Müftülüğü’ne atandı.

Konya Selçuk Eğitim Merkezi mezuniyetinin ardından sırasıyla Doğanhisar, Güneysınır ve Çamardı Müftülüğü görevlerinde bulundu. Daha sonra görevinden istifa ederek, bir süre özel sektörde eğitim alanında çalışmalar yürüttü.

2004 yılında Kars Anadolu İmam-Hatip Lisesi Meslek dersleri öğretmenliği ile tekrar memurluğa döndükten sonra yaklaşık sekiz yıl Konya Merkez Vaizliği ve Başvaizliği görevlerinde bulundu.

2012 yılında Yozgat İl Müftülüğüne, 2015 yılında ise Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’ne atandı.

07.05.2018 tarihinde ise Konya İl Müftülüğüne İl Müftüsü olarak  atanandı.