16.07.2024

"15 Temmuz Milletinin Zaferi"

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla, Yozgat Valiliğinin organize ettiği programlar icra edildi. İl Müftümüz Sayın Ali Gülden'de programlara katıldı.
Programlar çerçevesinde erken saatlerinde şehitlik ziyareti yapılarak Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İl Müftülüğümüz din görevlileri tarafından okunan hatimler ve yapılan tilavetler 15 Temmuz gecesi    ‘’Türkiye geçilmez’’ diyerek toprağa düşen 251 şehidimiz ve tüm şehitlerimizin ruhlarına İl Müftümüz Sayın Ali Gülden’in yaptığı dua ile hediye edildi. Ziyarete Vali Sayın Mehmet Ali Özkan, protokol üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Şehitlik ziyareti sonrası 15 Temmuz Şehitlerimiz için Çapanoğlu Büyük Camii'nde mevlid-i şerif okundu;
    Merkez Çapanoğlu Büyük Camiin’de Öğle namazı öncesi Yozgat Valiliğinin öncülük ettiği ve ikramlarda bulunduğu mevlid-i şerif İl Müftümüz Sayın Ali Gülden’in yaptığı dualar ile son buldu.
Öğle Namazı akabinde İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan, il protokolü, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında kent merkezindeki Sarraflar Caddesi’nde gerçekleştirilen "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı fotoğraf sergisini gezdi.