28.09.2020

Aybala Tuğba UZUNER

Yozgat İl Müftü Yardımcısı

(Personel ve Dini Yayınlar Birimi)

Aybala Tuğba Uzuner Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Uzuner, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimine Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde devam etti. Yüksek lisansını yine Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında “Kız Kur’an Kursları Olgusuna Sosyolojik Bir Yaklaşım” konulu teziyle tamamladı. Kadın ve Gençlik Dindarlığı konularında araştırmalar gerçekleştirerek makaleler yazdı.

2006 yılında Kayseri Melikgazi İlçe Müftülüğünde Zeynel Abidin Hafızlık Kız Kur’an kursunda öğreticiliğe başladı.

2008 yılında Ankara Yenimahalle İlçe Müftülüğünde Kur’an kursu öğreticiliğine devam eden Uzuner farklı kurslarda idarecilik yaptı. 2013 yılında Tashih-i  Huruf  eğitimini tamamladı. Rehber ve formatör öğretici olarak çeşitli hizmet içi eğitimlerde eğitmen olarak görev aldı.

2016 yılında Kırşehir İl Müftülüğüne Eğitim Uzmanı olarak atandı.

2017 – 2018 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Dairesinde görev yapan Aybala Tuğba UZUNER, 2019 yılında İl Müftü Yardımcısı olarak Yozgat İl Müftülüğüne atandı. Aybala Tuğba UZUNER, halen İl Müftü Yardımcılığı görevine devam etmektedir.