26.12.2023

UNUTULMADILAR

Sarıkaya Müftüsü Zühdü Elveren, ADRB sorumlusu Merve METİN, Gençlik ve engelli koordinatörü Mükremin TAŞAR  ve engelli koordinatörü Erkan ESEN hocalarımızla birlikte Sarıkaya Özel Akyol Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.Engelliler Günü münasebetiyle merkez müdürü ve çalışanlarından bilgi alan sayın Elveren, engelli kardeşlerimize yönelik yapılacak bütün faaliyetlerde destek olabileceklerini müdür beye iletti. Her bir vatandaşımızın engelli adayı olduğunu, bunun bir imtihan olduğunu, toplum içerisinde engelli kardeşlerimizin imkanlar dahilinde istihdam edilmesinin önemine değindi.Sınıfları ziyaret eden müftülük heyeti öğretici ve öğrencilerle sohbet etti. MüftüElveren, din görevlisi Orhan Gündüz ve ailesinide unutmadı.Dünya Engelliler Günü vesilesiyle gerçekleşen ziyarette sayın Elveren Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.Hocamızın oğlunu da ziyaret eden ve kendisiyle sohbet eden müftü bey engelli kardeşlerimizin toplumda daha fazla yer alması ve özellikle cami cemaatine iştirakleri konusunda azami gayreti göstermeye çalıştıklarını söyledi.Her bir vatandaşın engelli adayı olduğunu ve hayatı birbirimize kolaylaştırmak için çabalamamız gerektiğini ifade eden ilçe müftümüz Peygamber Efendimizin ( s.a.s. ) "İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası olandır." hadisini hatırlattı.

Ev sahibi Orhan hocamız ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Esma-i Hüsna tablosunu müftü beye hediye etti.