27.10.2022

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

HAFIZLIK İCEZAT MERASİMİ

İlçe Müftümüz Zühdü Elveren Kayseri Müftülüğüne bağlı hafızlık kurslarında hafızlığını tamamlayan kız ve erkek toplam 800 hafız ve hafizenin icazet programına katıldı. Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapılan icazet programına mülki erkan, kurum amirleri ve sayıları 10.000'e yaklaşan vatandaşlarımız katıldılar. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve bir hakikat membaıdır. İnsana bir taraftan kendini, Rabbini, evreni tanıtırken diğer taraftan da varoluş gayesini, asil, onurlu ve tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını gösterir. Kur’an-ı Kerim en güzel ahlakı gösterir. Aşırılıktan, azgınlıktan her türlü kötülükten, münkerden, yanlıştan sakındıran bir Kitaptır. Kur’an-ı Kerim, kalbi, aklı imar eder ve insanı en doğru yola iletir. Hakkı, hakikati, ilmi, irfanı, hikmeti, adaleti, sevgiyi, saygıyı ve merhameti, ahde vefayı, iyi kul olmayı, iyi baba, iyi anne, iyi kardeş, iyi aile, iyi eş, iyi evlat, iyi dost olmayı insanı insan yapan değerleri öğreten Kitaptır.”
“Herkes Kur’an’a hizmet ettiği kadar istifade eder” Son derece coşkulu geçen program hafız ve hafizelere hediye takdimiyle sona erdi.