05.10.2021

BÜYÜK BULUŞMA

2021 yılı Camiler ve Din Görevleri Haftası ilçemizde coşkuyla idrak edildi. İl müftümüz sn Ali Gülden Bey’in konuşmacı olarak katıldığı programa imam hatiplerimiz,müezzin Kayyımlarımız ve Kur’an kursu öğretmenlerimiz  yoğun ilgi gösterdi.
     İlçemiz kaplıca camii Müezzin Kayyımı Mümin Sömer’in Okumuş olduğu Kur’an tilaveti ile başlayan program ilçe müftümüz sn Dr. Emrah KANDEMİR’in yaptığı konuşmayla devam edildi. İlçe Müftüsü Kandemir yaptığı  konuşmada " bu seneki Camiler ve Din Görevler Haftası temasının Vefa olduğunu, vefa kelimesi ile birebir uyum sağlayan en doğru mekanın camiler olduğunu, bu kelime ile örtüşen kişinin de genelde bütün Müslümanlar özelde ise din görevleri olduğunu belirterek Mevlana'nın 'Vefa arkada bıraktığını,giderken yaktığını yabana atmamandır.Vefa,dostluğun asaletine,sırzdua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet etmemendir. Vefa,ötelerin sonsuz mükafaatı karşısında cehennemi hafife almaman,ulvi güzellekleri dünyaya satmamandır" diyerek konuşmasını tamamladı.

İl Müftüsü Sn Ali GÜLDEN ise yaptıkları konuşmada " Dinin emirlerinin öncelikle din görevlilerinin hayatında makes bulmasının önemine,dava şuurunun ve kalıcı ameller bırakmanın gerekliliğine , din alanında hizmet eden insanların birinci önceliğinin insanlığa faydalı olmak olduğuna dikkat çekerek konuşmasını tammaldı.

Daha sonra emekli ve başarılı personele plaket verilmesiyle program tamamlandı.