10.05.2024

HAC SEMİNERLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Yozgat’tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri’’ devam ediyor.
İlçe Müftümüz Sayın Zühdü Elveren, Boğazlıyan ilçesinde Sarıkaya, Çandır, Çayıralan ilçelerimizden kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına yönelik seminer verdi.
Boğazlıyan ilçe müftülüğü konferans salonunda Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Boğazlıyan İlçe Müftüsü Sayın Atıf Akşit yaptı.
Kutsal Hac yolculuğuna çıkacak olan hacı adaylarını tebrik eden sayın Elveren hacılarımızın Medine'de bulundukları zaman diliminde ziyaret edecekleri mekanlar hakkında bir sunum yaptı. Medine-i Münevvere'de ziyaret edilecek yerler genellikle şu mekanlar oluyor:

1. Mescid-i Nebi
2. Yedi Mescitler,
3. Kıbleteyn Mescidi,
4. Kuba Mescidi,
5. Cennetü'l Bakî Kabristanı,
6. Uhud Şehitliği
7. Osmanlı Garı ve Amberiye Mescidi

Seminer sonrasında Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Remzi Bircan Hocamızın imzasıyla hac seminerine katılım belgesi hacı adaylarımıza takdim edildi.

Hacı adaylarımıza mebrur bir hac yapmayı ve sağ salim bir şekilde hac menasikini tamamlamayı nasip eylesin.