05.08.2022

YAZ KUR'AN KURSLARI EĞLENCELİ GEÇİYOR

Her yıl olduğu gibi çocuklarımız yaz Kur’an kursunda eğitim almak üzere camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı doldurdu. 8 hafta sürecek olan yaz Ku’an kursları oldukça verimli ve eğlenceli geçmektedir. İlçe müftümüz konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmuştur: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda milletimizin hizmetindeyiz. Vefakar hocaefendiler mümkün mertebe izne gitmeyip çocuklara hizmet vermektedirler. Çocuklarımız 8 ay gibi yaygın eğitimden yaz tatiline ayrılmış, dinlenmeye ihtiyaçları oldukları şu yaz tatilinde, eğlenceli bir eğitim verilmektedirler; hem dini-milli bilgiler verilmekte hem de sosyal faaliyetler düzenlenmektedir. Başkanlığımız bu yıl yeni bir faaliyet önerdi: “Çocuklarla Camide Bir Gün”. Her kurs, hafta sonu çocukları sabah camiye aldı, bir gün camide kahvaltı yaptırdı, ders verdi, birlikte namaz kıldılar, sonra da futbol, yarışma gibi sosyal faaliyet yaptılar. Emeği geçen din görevlilerine ve maddi katkılarda bulunan hayırseverlerimize ve çocuklarını kurslara gönderen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Diyanet teşkilatı olarak milletimize hizmetten şeref duyuyoruz.”

26 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek kurslar için bir de Çekerek Millet Bahçesine gezi düzenlenecektir.