15.06.2022

AZERBAYCAN ŞEHİTLERİNİ ZİYARET

Eşinin Azerbayacanlı olması dolayısıyla yıllık iznini Azerbaycan'da geçiren Merkez Şehitler Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Ebubekir DÖLEK, bunu fırsat bilerek Ernenistan'ın 30 yıldır işgalinde olan Dağlık Karabağ'ın kurtuluşu için yapılan son savaşta şehit düşen askerlerin mezarını ve ailelerini ziyaret etmiştir. Hocaefendi özetle şöyle söyledi: "Geleli 12 Şehit ailesini ziyâret ettik, Kuran okuduk dua ettik. Çoğu tanıyor beni. Tanimayanlara da Turkiye'den geldiğimizi, Diyanet personeli olduğumuzu belirttik. O kadar mennun oldular ki, sanki kendilerini kurumsal mânâda Diyanet teşkilatı olarak ziyâret etmişiz gibi çok sevindiler her gittiğimiz şehit ailesi. Azerbaycan'a giderken Bilal Şahin Kur'an Kursu adına yaptırdığı şehitlere hatıra kitapçık ve seccadelerden götürmüştüm; onları da hediye ettik her gittimiz şehit ailesine. Türkiye adına, Diyanet adına, müftülüğümüz adına çok sevindiler."

Bu arada; aslen Çayıralan Kaletepe Köyü'nden Kesiriçli Mehmet Hafız'ın oğlu T.C. Azerbaycan-Gence Başkonsolosluğumuz Sayın Dr. Zeki ÖZTÜRK'ü de  ziyaret etmeyi ihmal etmeyen ve iznini böyle güzel bir fırsata dönüştüren hocamıza Müftülük olarak teşekkür ederiz.