21.02.2017

Faruk LATİFOĞLU (2011-2017)

Faruk LATİFOĞLU (14/07/2011-- 01/03/2017)

14 Mart 1968'de Trabzon-Tonya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tonya'da tamamladı.1986 yılında Tonya İmam-Hatip Lisesini bitirdi.Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı.1987 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müezzin-Kayyımlık sınavını kazandı.

Ankara  ili Çankaya ilçesi Yeni Ankara sokak Mescidinde göreve başladı. Burada dört yıl görev yaptıktan sonra Altındağ ilçesine bağlı Telli Hacı Halil Camii ve Karanlık Sabuni Camilerinde iki yıl görev yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1992  yılında mezun oldu.

Aynı yıl Askerlik görevini Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulunda Topçu Asteğmen Öğretmen olarak üç aylık askeri  eğitim gördükten sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  Öğretmeni olarak Kastamonu ili Doğanyurt ilçesinde yeni açılan  Doğanyurt Lisesine  atandı. Burada bir yıl öğretmenlik yaptıktan sonra terhis oldu.

1994 yılında, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Müftü ve Vaiz yetiştirmek için açmış olduğu Arapça ve Dini İlimler eğitimi veren İstanbul Haseki Eğitim Merkezini kazandı.

11. dönem Kursiyeri olarak İstanbul Haseki Eğitim Merkezini 1996 yılında bitirdi. Ve Iğdır’ın Karakoyunlu  İlçesi'ne 1996 yılında İlçe Müftüsü olarak atandı. Üç yıl burada görev yaptıktan sonra 1999 yılının Ekim ayında Rize’nin Güneysu ilçesine atandı.

Burada bir yıl görev yaptıktan sonra  Almanya’ya Din görevlisi olarak Mainz Merkez Yunus Emre Camiine atandı. Burada üç yıl görev yaptıktan sonra Mainz’e bağlı Alzey Hicret Camiine ataması yapıldı. Burada bir yıl görev yaptıktan sonra 2004 yılı ekim ayında Rize ili Güneysu ilçesine vaiz olarak döndü. Burada on ay Vaizlik yaptıktan sonra Trabzon ili Düzköy ilçe Müftülüğüne atandı.

Burada iki yıl görev yaptıktan sonra Samsun ili Yakakent ilçe Müftülüğüne tayin oldu.

Burada da 4 yıl görev yaptıktan sonra 30/09/2011 tarihinde ilçemizde göreve başlayan sayın LATİFOĞLU Ankara İli,Kalecik ilçe müftülüğüne atanarak 01/03/2017 ilçemizdeki görevinden ayrılmıştır. Evli ve beş çocuk babasıdır.