12.02.2018

EZANI GÜZEL OKUMA KURSU

Sarıkaya İlçe Müftülüğü tarafından 12/02/2018-15/03/2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Ezanı  Güzel Okuma  “ kursu başladı. Toplam 80 saatlik planlanan kurs Yenidoğan Camii Müezzin-Kayyımı  formatör öğretici Nizam OĞUZ tarafından verilecektir. Kur'an Tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftümüz Emrah KANDEMİR “İnsanlığın manevi hayatımıza rehberlik eden din gönüllülerinin musiki eğitimi almaları son derece önemlidir.”dedi. Emrah KANDEMİR “ilahi çağrıyı insanların kulaklarına ve kalplerine tesir edecek şekilde sunma gönülleri kazandırır, nice gayri müslim uygun bir edayla okunan ezan  ve sela dolayısıyla hidayete ermiştir.”  İlçe Müftülüğü olarak Din Görevlisi arkadaşlarımızın bu hususta var olan kabiliyetlerini daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu kursumuzun hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ederiz.